Navštíveno 2298x

30.10.2009, 17:55 |
quinn Zdravím, mám menší poblém. Měl jsem ve své a4 rádio Alpine CDA-D884R a měl jsem ho zapojené tak, aby když vytáhnu ze zapalování klíček, aby rádio hrálo dál a nevyplo. Potom mi rádio ukradli a měl jsem tam rádio Sony, které se chovalo stejně. Nyní jsem si opět koupil stejný Alpine, jako předtím, ovšem když vytáhnu klíček, rádio se vypne. A nejen to, celé se resetuje (uplně se odpojí od baterky), takže musím vždy znovu vše nastavovat. V zapojení se nic neměnilo. Z toho odvozuji, že se musí něco nastavit přímo na rádiu, může mi někdo poradit co a kde? Děkuji
Čau a nezkoušel si za iso kostkou prohodit červenej a žlutej drát to mi dělalo taky muže na něm bejt napsaný +12 a memory tak je zkus prohodit

30.10.2009, 19:12 |
quinn i to jsem zkoušel a bohužel je to pořád stejné :-(....ale jak říkám, v zapojení se nic neměnilo, takže tím by to ani být nemělo. Vím že na jakýmsi rádiu se to dělalo nějakýma jumperama, ale tady jsou jen 3 přepínače, které se dají přepnout na auto nebo ext. source ....ty na to ale nemají vliv :-(
Zajed si někam kde instalujou radia či hands free sady, určitě ti poradí jak na to.Jinak jsem měl taky Alpine jen na USB a stačilo přehodit drátky (červený ze žlutým) V rádiu se to nějak nastavit nedá.
hele měl jsem 9884R zapojenou tak aby hrála i bez kíčku(natvrdo) - a zřejmě mají všechny alpiny velký klidový odběr protože to dost vybíjelo baterku ve vypnutým stavu, zkus pohledat forum...
jeste bys to mohl mit prohozeny na kabelazi radia
proste vezmi zkousecku a omer pozice
jak pise ruffrider - pri zapojeni jak pise, mely Alpinky s USBckem dost velky klidovy odber
když přehodíž červený se žlutím to ti moc nepomůže pořát ti to bude vypínat bud pamět nebo hlevní napájení
musíš dát u iso žlutý k červenýmu nebo červenej k žlutýmu ale osobně bych natáhl nový od baterky plus i mínus

31.10.2009, 16:23 |
quinn tak problém vyřešen :-)....zapojil jsem žlutý i červený drát na přívod stálého napětí - na červený drát :-)...
jinak alpine s usb jsem měl přes rok takhle zapojený a nikdy jsem problém s baterkou neměl.
když s tím autem jezdíš každý den tak to asi znát není, ale když ho já vytáhnu jednou za týden z garáže tak to nebylo pravé ořechové:-)
alpina nemusi mit USB aby mela velky odber v klidu*×)

02.11.2009, 15:40 |
Diner quinn: Uvidis jak dopadnes. Ja mel taky radio takto zapojene a za tyden to baterku(nova, 74Ah) dokazalo vymlatit tak, ze nastartovani bylo uz nemozne. Nechtel jsem to ovladat klicem, tak jsem to vyresil protazenim ovladaciho vodice pres vypinac v loketni operce(ten tam byl navic z auta s vyssi vybavou), takze radio se zapina i vypina timto vypinacem. Je to hnedka(odpada delsi podrzeni vypinaciho mikrospinace), interier to nerusi a klidovy odber je temer nulovy.